Hajtípusok

hajhosszabbítás

A mind szélesebb igények kielégítése érdekében 4 különböző hajtípussal dolgozunk a hajhosszabbítás alatt szalonban. Rengeteg a színárnyalat, határtalan a hossz- és a formavilág.

 • Európai emberi haj:

Natúr, festék és egyéb vegyi anyagok használatától mentes emberi haj. Az európai típusú ember hajának meghosszabbításához a legalkalmasabb hajtípus. Az európai haj rendkívül tartós, kíméletesen egészséges fényét tovább megőrzi. Mivel “már nem élő haj” a különlegesen gondos ápolás elengedhetetlen, mégis ez a hajtípus az, amely kezelése a legkisebb problémát okozhatja önnek.
Európai hajat használok hajfelvarráshoz, illetve tincses keratinos hőillesztéshez.
Ideális hordási idő 1-1,5 év.
Ápolásához a Wella System Professional termékcsaládját ajánlom.

 • I. osztályú ázsiai emberi haj:

Az ázsiai haj hasonlít szerkezetileg a legjobban az európai hajhoz, így kiválóan helyettesíti azt. Az ázsiai haj némileg vastagabb szálú és sötét, ezért vegyszerek segítségével puhábbá, világosabbá teszik. Ápoló anyagokat adnak hozzá, valamint fény és színanyagokkal kezelik, mely eredményeként rugalmas, fényes haj kerül a szalonokba. Gondos ápolással ezt a hatást megőrizhetjük. Előnye, hogy kedvezőbb áron juthatunk I. osztályú emberi hajhoz, de hangsúlyozni kell, hogy a professzionális ápolás a hordási idő alatt is elengedhetetlen.
Az I. osztályú ázsiai haj állagát 1 évig megőrzi. Ápolásához a Wella System Professional termékeit ajánlom.

 • II. osztályú indiai emberi haj:

Szalonunkban kizárólag alkalmi hajhosszabbításnál kerül felhasználásra. Esküvőkre, bálokra, alkalmi kontyokhoz kiváló pótlást készíthetünk segítségével. Szín és formavilág a vendég igényei szerint kialakítható. A II. osztályú hajak minőségben nem jelentősen, feldolgozásukban annál inkább eltérnek az I. osztályútól. Emiatt hullhat, kócolódhat.
Ajánlott hordási idő: 1-3 hónap.
Ápolásához a Wella System Professional termékeit ajánlom.

 • Fiber szintetikus haj alternatíva:

Nagy színválaszték, fantázia színekben.
Modern frizurák változatosabbá tételéhez, alkalmi frizurák kihangsúlyozására ajánlom.
Hordási idő 1-2 hónap.
Gondozása különösebb bonyodalmat nem igényel, de mivel szintetikus hajról van szó, túlzott hőhatás (pl: hajvasaló) nem érheti.

hajhosszabbítás

 • Keratinlapos hőillesztés:

A művelet során melírtincs vastagságú hajat, ugyanolyan természetes tincshez illesztünk keratin alapú anyag segítségével. Az illesztett tincsek 3-5 hónapig észrevétlenül beleolvadnak a saját hajba, majd a természetes hajnövekedés miatt eltávolításuk ajánlott. Az illesztések oldása gyors, a természetes hajnak kíméletes, újraillesztése azonnal lehetséges (a hajról viszont az oldószeres anyagot le kell vágnunk, ezáltal a tincsek minden egyes felrakásnál rövidülnek). Teljesen átlátszó, rizsszemnyiek a kapcsolódási pontok, már 2 cm-es hajon alkalmazható. A tincsek vékonyabbra osztásával a fejtető hosszabbítására is kiválóan alkalmas.
A felrakási technika ugyanaz, európai illetve ázsiai haj esetén is. Különbség csak a haj minőségében van. (lásd: Hajtípusoknál)
Elkészítési idő: a tincsek mennyiségétől függően 4-6 óra.

 • Hajfelvarrás:

A legrégebbi, legismertebb, legbeváltabb módszer. Előnye a gyors felhelyezés, pénztárcakímélő, de sajnos gyakran, 6 hetente újraillesztendő, mert a kapcsolódási ponton a varratok lazulhatnak túlhordás esetén. Elkészítése a következő: Először a saját hajba speciális fonatokat készítünk, majd ezekhez a fonatokhoz varrjuk hozzá, a már előre feltresszelt (felfűzött) hajat. Fedőhaj szükséges, 15 cm-es hajhoz illeszthető, hogy biztosítva legyen az illesztés teljes fedése.. Teljes haj hosszabbításához 3-4 sor felrakása ajánlott. Előnye még, hogy újrarakásnál a haj nem rövidül.
Európai és indiai hajakból készítem.
Elkészítési idő: 1,5-2 óra.

 • Mikrogyűrűs vagy hüvelyes hajhosszabbítás:

A technika mindkét eljárásnál ugyan az. A gyűrű és a hüvely anyagában és nagyságában tér el egymástól. Az előre felkeratinozott tincseket apró saját hajtincsekhez rögzítjük. A mikrogyűrűt vagy a hüvelyt fogóval rögzítjük a hajhoz, ezáltal a hajat semmilyen vegyszer nem éri. Az illesztési pontok ugyanolyan láthatatlanok, mint a keratinos ragasztásnál, csak nagy előnye, hogy a haj leszedéséhez sem használunk se vegyszert, se olajat, csak a fogót, amivel fel is raktuk. Újrarakásnál a haj hossza nem rövidül, így a póthaj sokszor felhasználható, hosszcsökkenés nélkül.

 • Alkalmi hajhosszabbítás:

Előfordul, hogy a vendégnek egy-egy alkalomra van szüksége a hosszabb hajra, de egy természetes hatású hajkoronára vágyik, nem a hagyományos póthajak, pótcopfok műhatására. Ehhez, a klipsz hajat ajánljuk, mely alkalmi illesztés, és apró 2 -4 cm-es nagyságú csattokkal rögzíthetünk. Otthoni hajhosszabbításhoz is ajánlott, mivel felhelyezése rendkívül egyszerű, így saját magunk is felhelyezhetjük. Ázsiai hajból készülnek.

A technikákat kombinálva is használom a kívánt hatás tökéletesítése érdekében.
Képzett és gyakorlott hajhosszabbítóként ingyenes tanácsadás után szerződéskötéssel végzem munkám.
Csak az ön hajának és igényeinek megfelelő hajtípust és illesztési eljárást alkalmazom.

Technikák összehasonlítása

hajhosszabbítás

 • Tincses keratinos hőillesztés

Milyen hajtípusból készülhet: európai, ázsiai
Átlagos elkészítési idő: 4-6 óra
Átlagos hordási idő: 3-5 hónap
Hányszor rakható újra a haj: ázsiai – 1 alkalommal, európai 3-4 alkalommal, amíg a saját haj hossza össze nem nő a póthaj hosszával
Előnyei:
Legtermészetesebb hatású, szinte láthatatlan
Könnyen kezelhető
Leghosszabb hordási idő
Hátrányai:
Hosszadalmas elkészítési idő
Az újrarakásnál mindig rövidül a haj 1-2 cm-t valamint a dússágából is veszíthet.

 • Hajfelvarrás

Milyen hajtípusból készülhet: európai, ázsiai
Átlagos elkészítési idő: 1-2 óra
Átlagos hordási idő: 1-2 hónap
Hányszor rakható újra a haj: ázsiai – 1 alkalommal, európai – amíg a saját haj hossza össze nem nő a póthaj hosszával
Előnyei:
Az egyik leggyorsabban elkészíthető, leglátványosabb hosszabbítási mód
Hosszabb időtartamra, európai hajból
Újrarakásnál a haj nem rövidül
Megfelelő ápolás mellett számtalanszor újrarakható
Hátrányai:
Vastagabb illeszkedés
A leghosszabb alap hajhossz szükséges az elkészítéséhez

 • Mikrogyűrűs vagy hüvelyes hajhosszabbítás

Milyen hajtípusból készülhet: európai, ázsiai
Átlagos elkészítési idő: 2-4 óra
Átlagos hordási idő: 2-3 hónap
Hányszor rakható újra a haj: ázsiai – 1 alkalommal, európai – amíg a saját haj hossza össze nem nő a póthaj hosszával
Előnyei:
Vegyszermentes technika, hosszabb időtartamra
Újrarakásnál a haj nem rövidül
Megfelelő ápolás mellett számtalanszor újrarakható
Hátrányai:
A fémből készült gyűrű allergiát okozhat a fémérzékenyeknél
Zsírosodó hajakon könnyebben lecsúszhat az illesztés.

póthaj kezelési tanácsok

hajhosszabbítás

 • Hajmosás

Különös gondossággal mossa haját, a legjobb hetente kb. kétszer. Ahhoz, hogy a rögzítési helyeket a lehető legkevésbé terhelje, soha ne mossa a haját fejjel lefelé, hanem tartsa a fejét mindig egyenesen. Ezért vagy zuhany alatt, vagy a fodrásznál mosson hajat. Hajmosáskor hidratáló sampon-t és hidratáló maszkot használjon. Ajánlott minden hajmosás után hajvégápoló olajat alkalmazni. Hajpakolást hetente egyszer alkalmazzon: a hidrataláló maszkot hagyja 15-20 percig hatni, meleg törölközőbe csavarva, utána alaposan öblítse le.

 • Hajszárítás

Dörzsölés helyett nedves állapotban óvatosan nyomkodja ki a haját. Válassza ki a nedves tincseket, és a vaddisznósörtéjű kefe segítségével óvatosan fésülje át, de feltétlenül kerülje el haja rángatását! Szárítsa először langyos levegővel a hajtöveket és a rögzítési pontokat, azután hosszában, majd a hajvégeket. Ha a haját hagyja a levegőn megszáradni, akkor is ajánljuk, hogy előtte a rögzítési pontokat mégis szárítsa meg.

 • Fésülés

– Ahhoz, hogy a saját haját kíméletesen tudja kefélni és fésülni, feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy haját naponta válassza szét. Ehhez vezesse keresztül ujját a rögzítési pont és a fejbőr között egészen a hajvégekig. Az Ön fodrásza könnyen megmutatja, hogy ez hogyan történik. Ezután formázza haját a megszokott módon. Soha ne fésülje, vagy kefélje haját teljesen vizesen, hanem mindig csak nedves illetve száraz állapotban!
– A hullámos hajat nem szabad naponta fésülni, mivel a fürtök így kuszák lesznek. A mindennapos ápoláshoz ezért javasoljuk, hogy vagy az afrofésűt vagy pedig a saját ujját használja, mellyel reggel lazán átsimítja a haját. Egy kicsit nyomkodja meg a fürtöket. Csak a hajmosás előtt és után kell haját kefével óvatosan átfésülnie.
– Az egyenes hajat reggelenként és esténként kefével alaposan át kell fésülni. Közben tartsa a hajat a hajtőnél feszesen, és óvatosan, rángatás nélkül fésülje.

 • Alvás

Kösse magasan copfba a haját, mielőtt lefekszik. Így óvja leginkább haját az ágynemű és a test közötti dörzsölésektől, illetve így tudja az összecsomósodást megelőzni.

 • Nyaralás-tengervíz

Ha szabadidejét a tengernél tölti, haja természetesen még különlegesebb ápolást igényel. Ebben az esetben minden tengeri fürdés után mossa meg haját a zuhanyzóban is, és használjon hidratáló sampont, maszkot és restruktúráló spray-t. A hidratáló maszkot hagyja hatni 10-15 percig, majd öblítse le.

 • Dauer, festés, színezés

Ilyen kezelést fodrász végezzen. Vegyi kezeléseknél ügyelni kell, hogy ne sérüljenek a keratin rögzítési pontok. Tartóshullámnál, festésnél és színezésnél nem szabad kémiai vegyszerrel a keratin illesztésre menni, különben az illesztés roncsolódhat, a tincsek elvesztik tapadásukat és lecsúszhatnak. Ebben az esetben garanciát nem tudunk vállalni. Festésnél a gyárilag festett vendéghajat sötétebbre lehet festeni, de világosítani nem ajánlatos. A natúr kezeletlen copfos európai hajat néhány árnyalattal lehet világosabbra és sötétebbre is festeni, de figyeljen oda, hogy világosítás után úgy, mint saját hajunk is, több ápolást fog igényelni.

Póthaj garancia, vásárlói tájékoztató

Hajhosszabbítás előtt, a póthajak felillesztése előtt részletesen olvassa el a garanciára vonatkozó tájékoztatót!

– Az eladó a vevőt a termék vásárlásakor részletesen tájékoztatja a póthaj megfelelő ápolásáról, azonban fodrászati ismeretek megtanítására nem köteles, így a helytelen kezelésből adódó hibákért felelősséget nem vállalunk.
– A vásárló elveszíti a garanciát a póthaj festése, szőkítése, dauerolása, színezése, a keratin felére vágása és a póthaj egyéb vegykezelése után. Ez esetben higiéniai okok miatt a terméket cserélni, visszavenni nem áll módunkban.
– A vevő tudomásul veszi, hogy a forró hajszárító és hajvasaló szárítja és fénytelenné teszi a hajat, valamint gyengítheti a keratint és ez az illesztett haj idő előtti leeséséhez vezethet.
– Az emberi hajak természetéből adódó tulajdonságokért nem tudunk felelősséget vállalni. Nem törvényszerű, hogy az európai hajjal elégedettek leszünk, mint, hogy az sem, hogy egy indiai vagy más országból származó hajjal nem leszünk megelégedve. Minden haj másképpen reagál bizonyos műveletekre. Ezért a vásárolt póthajjal, ha bármilyen műveletet szeretnénk végezni, előtte próbáljuk azt ki egy kis tincsen és az eredmény megismerése után fogjunk csak hozzá a többihez. Az emberi haj különböző környezeti hatásokra, beavatkozásokra más és más módon reagálhat.